Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2012 11:09 - Космически кораби, гравитация, изкривяване на пространството и времето, овладяване на космоса
Автор: aviocosmosbg Категория: Технологии   
Прочетен: 1588 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.02.2013 09:50


Космически кораби, гравитация, изкривяване на пространството и времето.
В оптична система се създава постоянен кръгов светлинен поток чрез пълно вътрешно отражение на лазерен лъч. Системата се зарежда се със светлина, светлинна енергия(лазерен лъч) чрез оптична система и лазер.Натрупаната светлинна енергия на кръговия поток от лазерни лъчи достига нужното ниво и изкривява пространството - континиума, тъй като въртящата се маса/енергия създава гравитомагнитно поле(по ОТО).
Така се изкривява пространството и космическите кораби го преодоляват без ограничението на скоростта на светлината. Това може да се използва за космически полети през изкривено пространство. Скоростта на светлината няма да е ограничение за тези космически кораби.
Гравитомагнетизмът е част от Общата теория на относителността (ОТО). Кръговия светлинен поток се създава в специална система призми с пълно вътрешно отражение с мощен лазер и специална оптика. Щом натрупаната светлинна енергия достигне нужното ниво изкривява пространството, континиума.
Космическите кораби могат да преодоляват пространството с тази технология. Така се преодолява ограничението на максималната скорост на кораба до скоростта на светлината.
За да се изкриви пространството около кораба са нужни около 4000ГВтч(4 000 000 МВтч) 4 TWh енергия за тон маса. Точното количество енергия зависи от размерите на космическия кораб.
За малък космически кораб(КК) с маса от няколко тона е нужна енергия от порядъка на десетки TВтч.
За КК с маса от десетки тонове необходимата енергия е от порядъка на стотици терават часа.
За КК с маса от стотици кораби са нужни хиляди ТВтч енергия.
За КК с маса от хиляди тонове са нужни десетки хиляди ТВтч.

Това е напълно възможно, лазерите и оптична система за натрупване на концентрираната светлинна енергия могат да го постигат. Зареждането на оптична система с мощен лазер става с продължителна работа на лазера. От един до няколко дни са достатъчни за зареждане на оптичната система за създаване на гравитомагнитно поле в зависимост от големината и масата на апарата, ако се използва 100МВт-ов лазер. Има и по-мощни лазери или пък може да се използват комплекс от по-маломощни лазери, така че да се постигне повече мощност. Те са нужни за по-големите космически за да се съкрати времето за зареждането им със светлинна енергия.

Най-големите космически кораби, които сега е технически възможно да се построят на земята са от милион тона с дължина от около километър.

По-големи космически кораби и комплекси ще трябва да се строят в космоса в безтегловност.
По-лесни за изграждане са космически комплекси от модули подобно на космическите станции.
Изграждането на тези космически градове е нужно за същинското овладяване на космоса. Те ще са бъдещия космически дом за човечеството, което ще се разсели из космоса.
Те ще важни и за колонизацията на необитаемите планети. Тъй като до пригаждането им за живот - промяна на състава на атмосферата, производството на нужната вода и газове, залесяването, заселването на земна флора и фауна, те ще основната база за космонавтите и флота работещи по преустройството на планетите.
Хората може да живеят не само на планетите, но и в космоса в космически обиталища. Това може да са големо космически кораби, космически станции с размери от порядъка на няколко км до няколко десетки км и др. С всички удобства, достатъчно просторни, с оранжерии и паркове. Също може да строят и обитаеми пръстени подобно на тези от идеите на Циолковски. А да незабравяме, че има и по-грандиозни проекти за огромни космически поселения като тези на Дайсън и др.

Всяка добре развита индустриална страна може да строи космически кораби.
Дори България би могла, ако бяхме като преди 1989 година, с развита промишленост.
Космическото ни бъдеще ни чака.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aviocosmosbg
Категория: Технологии
Прочетен: 31669
Постинги: 7
Коментари: 0
Гласове: 21
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930